Hoppa till sidans innehåll

Hasslö spelar i Blekingefyran 2019

06 MAR 2019 16:41
Det har gått fort. Men beslutet är fattat. Det bli spel för Hasslö GoIF i Blekingefyran 2019. I söndags fick klubben kännedom att man skulle bli erbjuden den vakanta platsen efter Saxemara som flyttade upp till trean.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2019 16:41

- Vi har vänt på alla stenar för att se om det är möjligt för oss att genomföra en säsong i fyran. Viktigast var hur tränare och spelare ställde sig och där var det en tydlig ja för att ta chansen, säger Markus Pettersson, ordförande fotbollssektionen.

Hasslö, som slutade sexa i femman, har fått in en del nya spelare, men även tappat några namn. Bredden finns där och som känns bättre den här säsongen.

– Vi kommer försöka värva in några namn framöver. Skulle det finnas spelare som är sugna att spela i Hasslö så är det mer än välkomna. Det är bara att höra av sig till klubben, som även har anmält ett b-lag den här säsongen då några yngre spelare har valt att vända hem till ön igen.

Många undra nog om John och Joel Karlsson har varit aktuella att återvända till moderklubben igen?

– Självklart har vi pratat med dem. Men de ville inte lova något i nuläget. Utan det blir en bonus om de dyker upp lite längre fram. De vet var vi finns om de vill ta på sig den vita tröjan igen.

Hasslö tar med sitt ja också ett ansvar och fyller den tomma platsen i fyran.

– Det känns bra. Det blir en utmaning och det kommer bli många tuffa matcher. Det är vi inställda på.
– Dessutom är det en rolig serie med många lokala lag som säkert ger serien en extra krydda och lite publik på Skärgårdsvallen, säger Pettersson.

Till helgen börjar träningsmatcherna på allvar och Hasslö möter Lyckå på söndag. Laget kommer möta flera av sina seriekonkurrenter, vilket kan ge en fingervisning hur man står som lag fram till seriestarten.

Senast Hasslö spelade i Blekingefyran var 2011 och då slutade laget sjua. Det tråkiga efter det var att laget var tvungna att dra sig ner i sexan efter spelarflykt.

Men nu är ”Blue stripes” tillbaka igen!

//Webbredaktionen


Håll utkik på hemsidan för nyheter och matchreferat under säsongen. Följ laget på twitter @hasslogoif .

Skribent: Daniel Sjöholm
Epost: This is a mailto link

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Ballou

Postadress:
Hasslö GoIF
Hornvägen 24, Box 25
37366 Hasslö

Besöksadress:
Hornvägen 24
37366 Hasslö

Kontakt:
Tel: +46767631256
E-post: This is a mailto link

Se all info